De Playseat op de Xbox One vs de Simboxx Simulator

Racen met een controller op de Xbox One is prima, maar het weet absoluut niet het echte racegevoel over te brengen. De force feedback beperkt zich tot wat getril als je over de kerbstones rijdt en sturen met een pookje is totaal anders dan met een stuurwiel. De eerste stap waar je dan al snel aan denkt is een stuurwiel. Dat is een stap in de goede richting, maar dan ben je er eigenlijk nog niet. Wat het compleet maakt is een cockpit ofwel Playseat voor de Xbox One, die je het gevoel geeft dat je in een echte raceauto zit. Maar met een Simboxx Simulator wordt zelf dat gevoel overtroffen. Met één of meerdere schermen voor je zit je dichter op de actie. Het stuurwiel geeft je veel meer accurate force feedback en gas geven, net zoals remmen, doe je niet met de triggers, maar met een echt gas- en rempedaal.

 

De race ervaring bij jou thuis

De Simboxx is speciaal door racers voor racers ontwikkeld met als doel de race ervaring naar jouw woonkamer brengen. Dat vertaalt zich naar een robuuste cockpit constructie met een comfortabele racestoel, die precies is afgestemd op de hoogte van het stuurwiel. De verplaatsbare stoel zorgt bovendien voor genoeg ruimte naar de pedalen. Als je een stuurwiel hebt met een aparte versnellingspook, dan is die gemakkelijk op de cockpit te monteren. Hetzelfde geldt voor een paneel waar je eventueel een toetsenbord en muis op kwijt kan. Ook zijn er mogelijkheden om extra speakers aan de cockpit te monteren, zodat het motorgeluid nog beter overgebracht wordt. Afsluitend biedt de Playseat voor de Xbox One de mogelijkheid om het scherm voor je uit te breiden met twee extra schermen, één links en één rechts. Hierdoor kan je ook naast je kijken tijdens het racen.

 

Voor alle soorten racegames

De Simboxx werkt met alle racegames die ondersteuning bieden voor stuurwielen en eventueel extra schermen. Dat laatste is vooral van toepassing op pc-games, gezien de Xbox One slechts één video output kent. Maar met het oog op de nieuwe Xbox Series X kan dat in de toekomst mogelijk verder uitgebreid worden. Waar het op neerkomt is dat de Simboxx alles in huis heeft om een echte cockpit na te bootsen. Je hebt ook opties zoals de Playseat PS4 en de Playseat Evolution. Om het zo compleet mogelijk te maken zijn er ook allerlei Playseat accessoires. Dat is een wereld van verschil ten opzichte van racen met een controller.

 

Racegames op hun best

De stap van controller naar stuurwiel is best wel groot, maar niet voor niets rijden alle simracers en zelfs professionele coureurs met een Playseat F1. Dit omdat een stuurwiel het dichtste bij het echte racen komt en alle grote games spelen daar ook op in met een brede variatie aan instelmogelijkheden. Dat geldt voor F1 2020, maar ook voor Forza Motorsport, rFactor, iRacing, DiRT Rally en nog veel meer. De vernieuwde versie van de Playseat oftewel de Simboxx is het nieuwste ontwikkeling als het gaat om ervaring van racen en gamen dichter bij elkaar te brengen. De Simboxx is getest door echte professioneels. Zij geven ook aan dat de Simboxx een echter verrijking is voor het simuleren van echte racewedstrijden. Uiteindelijk biedt de Simboxx veel meer waarde voor de algehele race ervaring, waardoor je nooit meer terug wilt. Simboxx is verkrijgbaar in drie varianten. Neem een kijkje en ontdek de verschillen.

Playseat VS Simboxx Simulator

INFORMATIE

INFORMATIE

Simboxx Simulators

Haverstraat 76D

2153GB Nieuw-Vennep

The Netherlands

Info@simboxxsimulators.com

+31 6 81 91 87 95

  • Facebook
  • Instagram

PAYMENT METHODS​

SHIPPING METHODS

© 2020 by SimboxxSimulators | All Rights Reserved | Sitemap