Met een race stoel simuleer je echt autoracen

Een race stoel is samen met een stuurwiel het eerste waar je aan denkt als je racegames op een betere manier wilt ervaren. Je kan je stuurtje natuurlijk aan de salontafel bevestigen of bijvoorbeeld je bureau, maar ideaal is het niet. Ook omdat je pedalen dan niet echt goed vastzitten en dat is niet prettig. Het heeft namelijk nogal snel de neiging om te gaan verschuiven en dat wil je niet hebben, zeker niet als je in een spannende race zit. Precies om die reden kan je tegenwoordig een race stoel aanschaffen en die biedt diverse voordelen.

 

Een race stoel is samen met een stuurtje voor je games altijd de beste combinatie. Dit puur omwille van het feit dat het stuurwiel op de juiste hoogte wordt geplaatst en vastzit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de pedalen en eventuele andere accessoires, zoals een losse schakelpook. Er zijn twee simpele redenen om gelijk naar een goede race stoel te kijken. De eerste is omdat je dan de juiste lichamelijke vorm aanneemt, waardoor racen met een race stoel geschikt is voor langere sessies.

 

De andere reden is dat een race stoel je veel meer de illusie geeft echt in een raceauto te zitten. Je zit veelal ook dichter op het scherm, waardoor je nog wat adequater kunt reageren in racegames. Twee mooie voordelen ten opzichte van je stuurtje aan een tafel of bureau bevestigen, maar wat ook een rol speelt is dat racegames in een race stoel beleven gewoonweg veel leuker is. Om het helemaal af te maken speel je de games ook nog in virtual reality. Hierbij ben je alleen wel afhankelijk van of de games dat ondersteunen.

Race Stoel

De Simboxx race stoelen

Om racegames op een goede manier te ervaren is een simulator hetgeen wat je nodig hebt. Simboxx heeft verschillende race stoelen geproduceerd en die worden geleverd met een vast frame dat uitbreidbaar is met aanvullende accessoires. Ook zit er natuurlijk een mooie stoel bij, die van polyester is en is bekleed met slijtvast materiaal. Deze stoel is verstelbaar en ook kun je het paneel voor de pedalen afstemmen op wat je prettig vindt. Om het racen nog wat comfortabeler te maken zitten er rugkussens en een hoofdsteun bij. Hierdoor zal je de racegames op een fijne manier kunnen spelen. De Simboxx kun je omtoveren tot een race stoel PS4 en een race stoel Xbox One. Of heb je misschien toch liever een race bureaustoel. Er is veel mogelijk. De keuze is aan jou. 

 

Uitgebreide ondersteuning

Nu esports behoorlijk in opkomst zijn spelen racegames daarin steeds meer een grote rol. Dat brengt een voordeel voor elke gamer. De gangbare titels bieden tegenwoordig namelijk uitgebreide ondersteuning voor stuurtjes, waardoor je veel games in je race stoel kan spelen. We hebben het dan over de verschillende F1-games, maar ook Gran Turismo, Forza Motorsport, de DiRT games en niet te vergeten: de wat meer niche titels en hardcore simulators zoals Project CARS, Assetto Corsa, iRacing en rFactor. Met al die games weet je zeker dat je met een race stoel goed zit, bovendien laten die games zich ook beter besturen met een stuurtje. Dit in plaats van een controller.

 

Bouw je race stoel om tot een echte cockpit

De Simboxx race stoel kent vaste panelen voor het stuurwiel dat door het bevestigingsmechanisme extra stevig vastzit. Van schuiven is dus geen sprake en dat geldt natuurlijk ook voor de voetpedalen. Standaard monteer je één scherm recht voor je, maar als je liever een nog betere en completere ervaring wilt hebben, kun je de race stoel verder uitbouwen met nog twee extra schermen. Die worden wat schuin tegen het hoofdscherm aan geplaatst en vertonen het beeld schuin voor en naast je. Hierdoor krijg je een betere kijkhoek en dus meer overzicht.

 

De race stoel kent daarnaast verschillende aanvullende uitbreidingsmogelijkheden. Zo kun je er een extra paneel aan bevestigen voor een toetsenbord en muis. Heb je een stuurtje met een losse schakelpook? Ook die kun je aan de zijkant van de race stoel bevestigen. Ten slotte kun je nog speakers aan de race stoel monteren, waardoor je voor een surround effect gaat als je dat liever hebt dan een headset. Met andere woorden: je bouwt de standaard race stoel dankzij de mogelijkheden van de Simboxx simulator helemaal om tot een echte cockpit.

 

De Simboxx simulator is ontwikkeld met het idee van customizen. Elke speler speelt zijn of haar racegames op een eigen manier en een ieder heeft wat betreft de set-up een eigen voorkeur. Deze race stoelen vormen daarin geen belemmering. Of je het nu simpel bij een stuurtje en een scherm houdt, of juist voor die complete race simulator gaat. Het kan allemaal. Ontdek de Simboxx simulators en laat je verrassen door de mogelijkheden.

INFORMATIE

INFORMATIE

Simboxx Simulators

Haverstraat 76D

2153GB Nieuw-Vennep

The Netherlands

Info@simboxxsimulators.com

+31 6 81 91 87 95

  • Facebook
  • Instagram

PAYMENT METHODS​

SHIPPING METHODS

© 2020 by SimboxxSimulators | All Rights Reserved | Sitemap